tisdag 20 december 2011

Härligt med snö.... + Årets tomte 2008

Hallå där ute i stugorna,
hur har ni det? snöar det på er också? Åh, vad härligt med lite snö... hoppas, hoppas att den ligger kvar och att vi får en vit jul. I år kommer vi att vara hos mina föräldrar i Skåne och fira jul. Mamma och pappa har varit utomlands de flesta jularna de senaste 10 åren. Senast vi firade jul med dem var 2008, vilket var Erics första jul. Åh, vad mysigt vi hade det trots att det inte var så mycket snö.Det ska bli så spännande och se vad mamma hittar på i år.

Julen 2008 hade jag, sambon och Eric åkt ner till mor och far någon dag innan julafton. På julafton hjälptes mamma och jag åt att förbereda julbordet medans pappa såg till att det var eld i kaminerna och D fick ha hand om E. Vid lunch kom brorsan med familj och då började vi själva julfirandet med glögg ute på  innergården. Pappa hade tänt eld på rejäla "kubbar" efter ett av mammas påhitt (hon hade nog sett det hos hennes vän greven). Sen var det julmat m m innan tomten dök upp. Brorsan var tomte... jisses så fin han var.... mamma hade hjälpt honim med ensemblen. Jisses vad "stilig" han var. Den bilden la jag sedan upp på min Facebook sida varvid en av brorsans föredettingar hörde av sig till brorsan och skrev att hon inte kunnat sluta skratta åt mitt kort... brorsan var inte medveten om att jag lagt upp kortet. Stygg jag är.

I år blir det min lilla familj, mamma och pappa och brorsan skulle nog dyka upp på eftermiddagen när han firat med sina döttrar.

Så här såg det ut 2008:

Förberedelser i full fart. Blenda hoppas på en smakbit..

Tomtemor serverar rykande varm glögg

Här står vi och väntar på den värmande glöggen

Årets Tomte 2008


Återkommer snart och berättar om mina tradera köp som jag gjort de senaste veckorna.

Hoppas ni alla får en fortsatt underbar tisdag.

Kram Elin

5 kommentarer:

 1. hej Elin! tack för titten hos mej,tappar bort dej så nu har jag lagt till dej så jag kan följa dej o din blogg! Härlig berättelse om julafton! HOPPAS NI FÅR DET LIKA KUL IÅR...HA DET GOTT KRAM GUNILLA

  SvaraRadera
 2. God Jul önskar Karina och Spöket

  SvaraRadera
 3. Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!
  Kram kram
  Nelya

  SvaraRadera
 4. *˛°★SNART 2012!!!★* 。*★* ˛.*.★*.˛*
  ˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛ ★* 。*★* ˛.*.★*.˛*
  ˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥GOTT NYTT ÅR!♥
  .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。
  *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛
  Önskar Maud

  <
  Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

  SvaraRadera
 5. Önskar dig en god fortsättning på det nya året!

  Kram!

  SvaraRadera