fredag 18 november 2011

Duktiga kvinnor reder sig själva!

Idag har mamma och jag varit på IKEA. På vägen dit kommenterade hon min bilkörning så på vägen hem fick hon köra. Köpte ljus, ljus och åter ljus, 2 bokhyllor, lite annat smått och gott samt 1 ny soffa: Karlstad 2-sits vit. Gisses vad vi höll på mamsen och jag när vi skulle ha in allt i sambons bil som vi hade fått låna. Började med stora soffdelen, fick ta ur den igen för att få in hyllorna. In med soffdelarna och allt annat. Vagnarna var bångstyriga och ena for iväg mot andra parkerade bilar. Möbelvagnen föll med hyllorna... ja, det måste ha varit en syn för gudarna när mamma och jag höll på. När jag stod på knä inne i bilen och höll på att dra in hyllorna som mamma tryckte in körde en kille förbi och gjorde tummen upp.. sånt gillar vi. Det var tur vi inte var fler som var med för då hade vi fått lämna kvar någon eller så hade den helt enkelt fått legat på taket. Fast vi hade nog kunnat fått in några paket ljus till. Mamma tyckte jag hade så jag kunde starta ljusaffär. Hon är rolig hon.

Efter att ha fått in allt i bilen körde vi till McDonalds och delade på en Chili McFeast Meny, mamma tog kaffe med mjölk och jag en mellan Latte. Sen bar det hem. Mamma körde.

Väl hemma bar jag in det mesta och började sätta ihop hyllorna medans mamma hämtade Eric på dagis. När Eric och mamma kommit hem hämtade Eric sin verktygslåda och byggarhjälm, sen hjälpte han mig att montera den andra hyllan medans mamma lagade Spaghetti Carbonara. Det var bara sååå gott med mat. Sen hjälptes vi 3 (jag, mamma och Eric) åt att montera soffan. Gisses vilka fina arbetsställningar en fick ha för att få ihop den. När sambon kom hem hade vi precis fått den på plats. Nu är jag bara sååå skönt trött. Kommer nog sova gott inatt.


5 kommentarer:

 1. Åh nu fick jag mej ett gott skratt,kan se framför mej hur det såg ut! Tur allt kom på plats o att ljusen är tända,hihihi...Jasså,bor du inärheten av Pia då eller? Tror men bara tror hon hade denna men ej säker.Har hon stora porslinsskärbrädor tror du? Ha det gott kramis Gunilla

  SvaraRadera
 2. Snygg soffa! Och vilken lycka när man fått ihop alla detaljer! Ursöt liten soffa nedan också, med alla vackra kuddar, mysigt! Mari ( pst, min blogg heter Nordingården och inte Skimmelgården=)

  SvaraRadera
 3. Jättefin soffa, och så många vackra bolsterkuddar du har. Ja ibland får man klara av saker på egen hand, om än det är lite jobbigt, men duktiga var ni som fixade allt själva :-) Ha en fin kväll. Kraaam Paula

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Oj vilken dag! Vad fint det kommer att bli!
  Jag ska en snabbis till Ikea i morgon!
  Vi syns i morgon kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. hihi, vad roligt du skriver. Vad bra att ni fick plats med allt i bilen. Fina grejer ni köpte.
  Tack för dina hälsningar hos mig.
  Hyllan kostar 549 inkl. frakt.
  Kika gärna in här http://lavendeldockor.se/lantlig-inredning/product/hylla-med-lador
  Ha en fortsatt fin kväll,
  Kram kram
  Nelya

  SvaraRadera